- 150 g miękkiego masła
- 150 g cukru
- 300 g mąki
- 1 jajko
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 100 g kolorowych cukierków (typu M&M)
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj jajko, a
następnie stopniowo mąkę wymieszaną z sodą. Kiedy ciasto zrobi się zbyt gęste
dla miksera dalej zagniataj ręką. Gotowe ciasto włóż do foliowego woreczka i włóż go na kilka minut do zamrażalnika .
Z ciasta uformuj kuleczki wielkości średniego orzecha
włoskiego i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki lekko
spłaszcz i powciskaj w nie kolorowe cukierki.
Piecz w 1800C przez ok. 15 min.
Szeyli
Robiłam je już i wyszły bardzo dobre, gdyby nie fakt, że miały 10 cm wielkości :/
OdpowiedzUsuń