sobota, 3 sierpnia 2013

Ciasteczka z M&M

 Składniki
  •  150 g miękkiego masła
  • 150 g cukru
  • 300 g mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej 
  • 100 g kolorowych cukierków (typu M&M)

Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj jajko, a następnie stopniowo mąkę wymieszaną z sodą. Kiedy ciasto zrobi się zbyt gęste dla miksera dalej zagniataj ręką. Gotowe ciasto włóż do foliowego woreczka i włóż go na kilka minut do zamrażalnika .
Z ciasta uformuj kuleczki wielkości średniego orzecha włoskiego i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki lekko spłaszcz i powciskaj w nie kolorowe cukierki.
Piecz w 1800C przez ok. 15 min.


  Szeyli

1 komentarz:

  1. Robiłam je już i wyszły bardzo dobre, gdyby nie fakt, że miały 10 cm wielkości :/

    OdpowiedzUsuń

 

Porady Szeyli : Książki , moda i gotowanie Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea